Info

“De dokter van de toekomst zal geen medicijnen meer geven, maar zal zijn patiënten interesseren voor de zorg van het menselijk lichaam, voor voeding en voor de oorzaak en de preventie van ziekte.”  Thomas Edison, 1847


Gezond leven begint met gezonde evenwichtige voeding. De meesten gebruiken teveel suikers en koude dranken en te weinig groenten, fruit en granen. Onze voeding bestaat teveel uit extremen. Aspartaam is zeker geen goede vervanger van suikers. De kookwijze en de energetische inbreng van de kok zijn belangrijk.  Snel iets klaarmaken kan nooit dezelfde energetische waarde hebben als een maaltijd die met liefde en toewijding is bereid. Een maaltijd zou een evenwicht moeten zijn volgens de 5 elementen (aarde, metaal, water, hout en vuur). Eet vooral seizoensgebonden groenten en -fruit. Eet vooral rustig en kauw voldoende.

Gezond leven is meer dan vrij zijn van ziekte en ongemakken. Het is ook in de eerste plaats naar je eigen lichaam luisteren. . In het boek “Sleutel tot zelfbevrijding” van Christiane Beerlandt kan  je voor elk kwaal de achtergrond of de oorzaak vinden. In het boek “De hoorn des overvloeds” van dezelfde schrijfster kan je dan weer alles terugvinden over je favoriete en of het voedsel waar je allergisch voor bent.

Eigenlijk draait alles weerom om energie.

De Japanner Masuru Emoto heeft bevroren water uit verschillende gebieden onder de microscoop bekeken en kwam tot verrassende resultaten. Water dat energetisch behandeld werd heeft een veel mooiere geometrische vorm ten opzichte van onbehandeld water.

Mensen behandelen is energie via de therapeut overbrengen naar het lichaam van de klant. Daar 90% van het menselijk lichaam uit water bestaat, kan men zich inbeelden dat iemand behandelen er op neer komt dat men de kristalstructuur terug laat “floreren”.

Artikel: De energetische en ontspannende waarde van Tai-Chi Tao (bron: www.Symbolic.be)

Leaky Gut

5elementenklein

Mensen die moeilijkheden hebben met de vertering en daarenboven nog last hebben van verschillende allergieën hebben waarschijnlijk problemen met de darmen en meer bepaald Leaky Gut. Dit zijn microscopische kleine openingen of scheurtjes in de darmen die er voor zorgen dat de bacteriën van de dikke darm in het lichaam terecht komen. De oorzaak dient gezocht te worden in een vet- en suikerrijke voeding die ervoor zal zorgen dat de darmen zwakker worden en meer gaan doorhangen. In eerste instantie kan een pré- en probiotica voedingssupplement helpen om de darmflora terug in evenwicht te brengen. Tegelijkertijd is het nodig om met gezonde voeding te beginnen. Via shiatsu kan de energie terug in balans gebracht worden.

Het is zeer vervelend als je op restaurant of bij vrienden bent en je kan maar genieten van een klein deel van de maaltijd. Een goede darmfunctie zorgt ervoor dat je met een pak minder zorgen en beter gemutst door het leven kan gaan.

De laatste onderzoeken wijzen uit dat bv hooikoorts, psoriasis en diabetes ook zouden kunnen gerelateerd zijn aan de darmkwaliteit en meer bepaald Leaky Gut. Dit is een probleem dat men nog maar enkele jaren kent. Het is moeilijk te diagnosticeren.Volgens de Chinese 5 elementen hoort de longenergie bij de dikke darmenergie, samen vormen zij het metaalelement. Dit element wordt gevoed door het aarde-element, maag- milt. Op onderstaande afbeelding kan je zien dat alle organen energetisch met elkaar verbonden zijn. Als er in één element een blokkade optreedt dan heeft dit een effect op alle elementen.
Oorsprong figuur: diernatuurlijk


EMA- Effectieve Micro-organismen

Onlangs ontdekten we de Effectieve Micro-Organismen (EMA) en dit is ondertussen niet meer weg te denken uit onze levenswijze:

Principe:

Er zijn negatieve bacteriën die levensafbrekend en energieverspillend zijn en zij hebben de dag van vandaag het overwicht in deze wereld. Met het bekende gevolg.
Er zijn positieve bacteriën die levensopbouwend en energiebehoudend zijn (die zitten o.a. in EM Natuurlijk Actief).
Er is ook een grote groep neutrale bacteriën die de dominantste groep gewoon volgt, op dit ogenblik volgen zij dus de afbrekende bacteriën, met als gevolg dat vele mensen ziek worden, tot kanker en de dood toe. We hebben daar zelf voor gezorgd, door ons lichaam niet goed genoeg te verzorgen, slecht te eten, kunstmest en andere chemische substanties te gebruiken, kortom: onszelf en de aarde vervuilen.  Daar zijn we jammer genoeg goed in, maar nu kunnen we er iets aan doen !

Hoe meer we nu die positieve bacteriën in ons leven brengen, hoe meer ze ook de neutrale groep zullen meetrekken in hun opbouwende werk, en hoe groter dus de groep zal worden die ons leven en onze omgeving weer gezond maakt. Onze weerstand wordt sterker, ziektes hebben geen vat meer op ons. En als toch nog een ziekte doorbreekt, zal zij door de EM in ons lichaam veel sneller bedwongen worden.

EM bestaat uit een gamma producten die de moeite waard zijn om eens nader te bekijken:
*Je kan er je tuin mee bemesten, in het plantenwater doen (planten groeien tot het maximum van hun potentieel en zijn minder vatbaar voor ziekten en plagen). Zeg vaarwel aan kunstmest en pesticiden en een bijkomend voordeel is dat je er elk jaar minder van moet gebruiken, want geleidelijk aan wordt een omslagpunt bereikt.
*Je kan het drinken en gebruiken als probiotica, zodat je darm gereinigd wordt en bijbehorende problemen stilaan uit je lichaam verdwijnen. Sinds ik zelf EM-A gebruik voel ik mij veel beter, ik ben zelfs 6 kg afgevallen zonder iets speciaal te doen. Als je darmen ok zijn komt te rest ook in orde.
*Je kan ermee poetsen (Wipe&Clean: het is zelfs veilig dit poetswater te drinken !), de zuren verwijderen het vet en de bacteriën eten het op. Eén nadeel: je krijgt een hekel aan alle sterkruikende en giftige poetsproducten uit de supermarkt ! Vernevel het in huis en alle nare geurtjes verdwijnen en er komt een fris gevoel voor in de plaats.
*Je kan ermee ontgeuren, in je vaatwas doen (de vaat blinkt !) en in je wasmachine (je was wordt properder op termijn) en je machines worden ermee gereinigd en leven langer.
*Een ander product van de bacteriën is EM-X Gold, het sterkst bekende antioxidant in deze wereld. In Japan draaien al een aantal ziekenhuizen op het gebruik van dit product en men geneest er zware kankers mee. Opgelet voor ontgiftingsverschijnselen in het begin, voorzichtig opbouwen.
Lees zeker dit eens over de kracht van EM-X !
*EM-keramiek bestaat uit keramieken hulsjes die geënt zijn met de bacteriën en die daarna worden gebakken, of dit wordt tot poeder vermalen, wat je zo kan innemen in wat water om je gezondheid te bevorderen. De hulsjes kan je weer in tal van machines gebruiken, vaatwas, wasmachine, wc-bak, waterkan, bad, enz.
*Bokashi zemelen geënt met de bacteriën worden gebruikt om op een geurloze manier binnenhuis te composteren. Via een kraantje kan je vloeistof aftappen dat als plantenmeststof kan gebruikt worden. Opgelet: huisdieren zijn dol op bokashi! Zij weten wat gezond is !
Naderhand kan je dan het gefermenteerde materiaal uit het compostvaatje in de tuin inwerken en krijg je er nog eens gezonde planten bovenop. Niets dan voordelen dus !

Wil je je verder in deze materie verdiepen, dan is het echt de moeite om dit boek volledig door te nemen:
EM in de Praktijk – Franz-Peter Mau.

Nog meer info

Dit is een plantenkwekerij die al 4 jaar met succes EM producten toepast:
Esveld in Boskoop


Het autonoom zenuwstelsel (AZS)

parasymphaticus
Het autonoom zenuwstelsel bestaat uit het parasympatisch- en het (Ortho)sympatisch zenuwstelsel.

De parasympaticus zorgt voor rust en herstel. Vanuit het kuiltje in de nek vertrekken verschillende zenuwen naar allerlei delen van het hoofd, de borst, de buik en de huid, zoals naar de ogen, oren, neus, strottenhoofd, de schildklier, de keel, de longen, het hart, de maag, de darmen, de lever, de gal en de nieren. Spanning en pijn in het achterhoofd, de schedelrand en de nek geven aan dat er iets niet in orde is met de parasympaticus. Meestal gaat dit gepaard met een aantal klachten zoals, oog- oor- en hartklachten, koude handen, gespannen spieren in de nek en de schouders, zweethanden, het niet verdragen van koude. Bij de meeste mensen zit hier een blokkade. Dit komt omdat hij pas goed kan werken als er een gezond evenwicht is tussen ontspannen, genieten en actie of werken. Het zich veilig voelen is één van de voornaamste voorwaarden voor een goed functionerende parasympaticus.

Het kan al beginnen tijdens de zwangerschap. Als er in deze periode zware spanningen en stress aanwezig zijn, heeft dit een directe invloed op de ontwikkeling van de foetus en later op de baby. Deze zal geboren worden met een minder goed functionerend AZS.

Een tweede groep zenuwen vertrekt vanuit het heiligbeen onderaan de rug. Problemen met deze groep geeft rugklachten en klachten in de onderbuik zoals blaasklachten, het niet kunnen plassen of erg vaak moeten plassen, bij kinderen bedplassen; menstruatie- klachten; klachten van de dikke darm; zwakke enkels; koude en/of zweetvoeten.

Beide delen van de parasympaticus zijn met elkaar verbonden door een zenuwverbinding die door de ruggengraat loopt.

De sympaticus werkt vooral als er actie moet ondernomen worden zoals tijdens intensief werken, als men agressief is en moet vechten of als men bang is en men moet vluchten. Deze bestaat uit 2 grensstrengen die langs beide zijden van de ruggengraat lopen. De sympaticus zorgt voor een verwijdende werking op de oogpupil, de parasympaticus zorgt voor een vernauwende werking.
De sympaticus activeert het hart, de parasympaticus remt af en brengt tot rust.
De sympaticus zorgt voor een verwijdende invloed op de bloedvaten in de huid. Als de para- sympaticus niet in orde is heeft geeft dit een koude huid, koude voeten en handen.
De sympaticus zorgt ervoor dat de bloeddruk omhoog gaat en de parasympaticus zal er voor zorgen dat de bloeddruk terug naar beneden gaat.
De sympaticus zorgt er ook voor dat er meer zweet geproduceerd wordt. De sympaticus zorgt ook voor een hogere adrenalineafscheiding door de bijnieren. Hierdoor gaan spieren sneller reageren.

Adrenaline maakt dat het hart sneller gaat kloppen, de zweetklieren gaan harder werken, de keel wordt dichtgeknepen, de hersenen kunnen minder helder denken. De maag en de darmen worden minder actief enz. Als de maag minder actief is dan wordt de productie van maagzuur ook afgeremd. De symptomen van te weinig maagzuur en teveel zijn dezelfde. Anderzijds de maagzuurproductie daalt vanaf 21 jaar. Daarom is het verwonderlijk dat zoveel mensen klagen over een teveel aan zuur. Het bijkomend afremmen heeft zijn weerslag op de werking van de darmen, lever en galblaas.

De meeste mensen gaan gebukt onder de stress en de angsten al dan niet ontstaan tijdens de zwangerschap of door trauma’s, ook gezins- en werksituaties kunnen een onbalans in het autonoom zenuwstelsel veroorzaken. Velen weten niet meer wat rust en genieten is. Hierdoor wordt de sympaticus veel sterker dan de parasympaticus.

Als de darmen optimaal werken en het Autonoom Zenuwstelsel is in balans dan zijn er al veel problemen opgelost.  Het lichaam gaat dan automatisch gewicht verliezen. Het lichaam komt meer in balans.

 

Vitaliteitsmassage samen met lichaamsbewustzijn kan hiervoor een oplossing bieden.

Na enkele behandelingen kan men een duidelijk verschil in energie en een verbetering van de klachten voelen.

Bron: “De parasympathicus, in relatie met stress, geestelijke en lichamelijke ziekten”
van  Piet Langendijk/ Agnes van Enkhuizen  Uitgeverij Ankh-Hermes Deventer ISBN 90-202 5204-6